ДНЗ "ЗАПОРІЗЬКИЙ ПРАВОБЕРЕЖНИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"

«Обери професію по душі і жодного дня у житті не будеш «працювати»,

а будеш радіти життю»

Загальна характеристика професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування»

  • Jan 23, 2024

Загальна характеристика професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування»

Сьогодні професія електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування – одна з провідних на промислових підприємствах, у будівельних організаціях та організаціях комунального господарства. Разом з тим вона застосовується практично в усіх галузях господарства і потреба у електромонтерах постійна.

У сучасних умовах для висококваліфікованих спеціалістів є шанс відкрити власну справу, пропонуючи населенню послуги щодо обслуговування та ремонту електрообладнання та інструментів здебільш побутового характеру: встановлення та ремонт побутової електротехніки, електроосвітлювального устаткування, прокладання та заземлення електропроводів, кабелів, обслуговування діючої техніки, встановлення та підключення до мережі лічильників, світильників тощо.

Але професія ця, як і раніше залишається небезпечною і стресовою, особливо для молодих електромонтерів.

Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування обслуговує силові й освітлювальні установки, здійснює перевірку, розбирання і складання схем керування електроустаткуванням, підключення до електросистеми цеху нового обладнання, його перевірку, регулярний нагляд за його роботою. Він виявляє вузли, де виникло замикання, здійснює вимкнення цих вузлів із мережі, розбирання, заміну, складання і вмикання установки; включає, вимикає і оглядає трансформатори, перевіряє стан ізоляторів і запобіжників, заземлення та освітлення, ремонтує електродвигуни та генератори постійного та змінного струму, обладнання та апаратуру розподільних пристроїв та інші. Електромонтер здійснює діяльність як в приміщенні, так і поза ним.

 

Умови роботи.

Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування обслуговує силові і освітлювальні установки, здійснює перевірку, розбирання і складання схем керування електроустаткуванням, підключення до електросистеми цеху нового обладнання, його перевірку, регулярний нагляд за його роботою. Він виявляє вузли, де виникло замикання, здійснює вимкнення цих вузлів із мережі, розбирання, заміну, складання і вмикання установки.
Електромонтер здійснює діяльність як в приміщенні, так і поза ним.

 

Ринок праці.

Професія "Електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування" дає фахівцю впевненість у майбутньому і гарантію зайнятості. В усіх галузях промисловості, в побуті, на будівельних майданчиках, у цехах підприємств, сільському господарстві потрібні кваліфіковані електромонтери.

Людина, яка володіє такою професією, може відкрити свою майстерню з ремонту і налагодження електро-, радіо- та іншої апаратури, виконувати електромонтажні роботи в будинках, квартира.

Оплата виконаної роботи залежить від рівня кваліфікації та складності роботи.

 

Предмети за професією:

Електробезпека

Електроматеріалознавство

Електромонтажні роботи кабельних мереж

Електротехніка з основами промислової електроніки

Основи слюсарної справи

Охорона праці

Ремонт, наладка та технічне обслуговування електроустаткування та освітлювальних установок

Читання креслень

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…