ДНЗ "ЗАПОРІЗЬКИЙ ПРАВОБЕРЕЖНИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"

«Обери професію по душі і жодного дня у житті не будеш «працювати»,

а будеш радіти життю»

Запорізький правобережний професійний ліцей вшановує 300-річчя Григорія Сковороди

  • Dec 05, 2022

   3 грудня наша славетна та непоборна країна відзначає 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди. Ким він залишився в нашій пам’яті, який здобуток лишив нам у спадок, що примушує нас, нащадків, звертатися до творів педагога, мандрівника, філософі, поета та музиканта?

   На всі ці запитання молодь ДНЗ «ЗППЛ» з 21.11.2022 по 03.12.2022 шукала відповіді на онлайн-мандрівках разом із викладачем. Здобувачі освіти познайомились не тільки з життєписом українського Сократа, а й обговорили філософську концепцію вічного мандрівника, етичні й педагогічні погляди. Учні й учениці проникливо й виразно декламували ліричні поезії Г. Сковороди, вдумливо обговорювали афоризми великого майстра, його філософські настанови. Для невимушеності та зацікавленості зустрічей використовувалися такі методичні прийоми: «Знайди пару», «Асоціації на дошці», «Місткий кошик», «Сенкан», «Вічні питання» тощо.

   Отже, Сковорода і тепер подорожує серед нас. Його думки, переконання, ідеї, судження живуть та процвітають. Вони мандрують від покоління до покоління, від країни до країни, від людини до людини. Григорій Сковорода був, є і буде духовним кодом української культури!

   Викладач української мови та літератури

   Черевко Н.І.

 

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…