ДНЗ "ЗАПОРІЗЬКИЙ ПРАВОБЕРЕЖНИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"

«Обери професію по душі і жодного дня у житті не будеш «працювати»,

а будеш радіти життю»

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗА ЛІКВІДАЦІЮ НАСИЛЬСТВА

  • Dec 02, 2020

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗА ЛІКВІДАЦІЮ НАСИЛЬСТВА ЩОДО ЖІНОК

У грудні 1999 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок і запропонувала урядам, міжнародним і неурядовим організаціям проводити в цей день заходи, спрямовані на підвищення інформованості та привернення уваги громадськості до цієї проблеми. Дата була обрана в пам’ять про сестер Мірабал – політичних активісток, котрі в 1960 році були жорстоко вбиті за наказом домініканського диктатора Рафаеля Трухільо. Цей день також став символом світового визнання проблеми гендерного насилля. Символом проти всіх форм насильства над жінками стала біла стрічка. 

Структури домінування, на яких ґрунтується насильство, глибоко вкорінені в суспільстві. Жінки не можуть повною мірою здійснювати свої права людини і користуватися ними. Тому, щоб подолати це зло, проблема повинна розв’язуватися на державному рівні кожної країни. 

Міжнародні організації із захисту жінок прагнуть довести до відома суспільства масштабність цієї проблеми, щоби кожен усвідомив, що насилля проти представниць слабкої статі – це не міф, а реальність, від якої навіть сьогодні, у XXI столітті, потерпають жінки й дівчата. Найстрашніше те, що у всьому світі вони стають жертвами домашнього насилля частіше, ніж від пограбувань чи автокатастроф, разом узятих. 

Як свідчить статистика, кожна третя жінка в світі хоч раз у житті зазнала фізичного, психологічного, економічного чи сексуального насильства. Близько 100 000 гине щороку. 

 

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…