ДНЗ "ЗАПОРІЗЬКИЙ ПРАВОБЕРЕЖНИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"

«Обери професію по душі і жодного дня у житті не будеш «працювати»,

а будеш радіти життю»

Загальна характеристика професії «Майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів»

  • Jan 25, 2024

Загальна характеристика професії «Майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів»

Майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів – це унікальний фахівець в авто бізнесі , який досконально розбирається в пристрої двигуна і його взаємодії з іншими системами автомобіля. Сучасний автосервіс неможливий без діагностики несправностей.

Діагност має дуже особливе мислення, тому що для комплексної оцінки несправностей потрібні знання про механічні прилади автомобіля, принципи роботи двигуна і його систем, електронне обладнання. Тому хороший діагност стає тільки з придбанням досвіду в різних спеціальностях сто. Професія діагноста вкрай затребувана. Адже грамотна і точна діагностика автомобіля це запорука якісного ремонту, економії часу і коштів господаря. Хорошим діагност є справжньою гордістю будь-якої станції обслуговування.

Особливості професії сучасний автомобіль являє собою складну систему, що складається з електронного обладнання і сотень різних механізмів, які контролюються бортовим комп’ютером. У такому складному пристрої є можливість кодувати будь-які несправності і зберігати його в пам’яті комп’ютера. Але це не завжди коди помилок, які означають несправність, яку вони сигналізують. Точний діагноз може здійснюватися тільки фахівцем після ретельного вивчення і порівняння систем подачі палива, запалювання, різних спеціальних вимірювань. Вирішальну роль в діагностиці є не діагностичне обладнання, а майстерність і досвід діагноста. В даний час існує багато складних приладів для діагностування автомобіля, але вони допомагають тільки знайти напрям пошуку. Автомобіль є дуже складною системою, де все взаємопов’язане. Діагност бачить ці сполуки і послідовно, методом виключення наближається до визначення несправності або неправильно працюючого блоку керування.

 

Умови праці

Майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів - є унікальним фахівцем в автомобільній справі, який досконально розуміє будову двигуна і його взаємодію з іншими системами автомобіля. Сучасний автосервіс неможливий без діагностування несправностей. Професія підходить для тих, хто цікавиться роботою та економікою. Діагност має дуже особливе мислення, тому що для комплексної оцінки несправностей потрібні знання про механічні прилади автомобіля, принципи роботи двигуна і його систем, електронне обладнання. Тому хороший діагност стає тільки з придбанням досвіду в різних спеціальностях сто. Професія діагноста вкрай затребувана. Адже грамотна і точна діагностика автомобіля це запорука якісного ремонту, економії часу і коштів господаря. Хорошим діагност є справжньою гордістю будь-якої станції обслуговування. Середній заробіток також залежить від кваліфікаційного розряду і складності виконуваних робіт.

 

Ринок праці.

Професія майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів вважається престижною, затребуваною і, відповідно, високооплачуваною.

 

Предмети за професією:

Діагностика та налагодження електронного обладнання силового агрегату

Діагностика та налагодження систем комфорту та безпеки автомобіля

Електротехніка з основами електроніки

Охорона праці

Технічна документація в транспортній діяльності

Устаткування органів керування автомобільних засобів

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…